Zorgboerderij de Buytenhof

De Buytenhof

Op deze boerderij boerde in de 17e eeuw Leendert Pleunen Groenenboom. Vervolgens woonden hier vele bekende geslachten zoals Coorneef, den Hollander, Fortuin den Hollander en van den Hoek.
In 1911 werd de oude woning afgebroken en een nieuwe hoeve gebouwd. In 1965 brandde de schuur af en thans wordt de hoeve bewoond door de familie Visser. Deze hebben het fruitteelt- en akkerbouwbedrijf getransformeerd tot een zorgboerderij met diverse teelten en activiteiten waaronder een winkel en theeschenkerij.
De provincie heeft hier, vanwege de centrale ligging in het gebied en de regelmatige openingstijden, een informatiecentrum omtrent het Landschapspark ingericht.

Omschrijving
De Buytenhof is een 18 ha groot landgoed in ontwikkeling gelegen in de randstand ten zuiden van Rotterdam. Was het tot 2005 vnl. een fruitteeltbedrijf, nu is het omgevormd tot een gemengd bedrijf met
blonde ‘d Aquitaine vleeskoeien, varkens, schapen en pluimvee, naast appel-en perenboomgaarden, akkerbouw een moestuin en een pluktuin.
De Buytenhof is een ‘mensenbedrijf’ wat betekent dat het werk door onze zorggasten samen met een grote groep vrijwilligers gebeurt.

Bedrijfsonderdelen
– varkens
– koeien
– pluimvee
– tuinbouw
– fruitteelt
– winkelverkoop

Welk werk wordt door de zorgvragers gedaan
Onze zorggasten kunnen helpen met het verzorgen van de dieren zoals voeren, uitmesten en eieren rapen. In het najaar fruitplukken en in het winterseizoen sorteren we het fruit voor onze winkel en voor andere afnemers. ‘s Winters helpen we mee met de perensnoei. In de moestuin wordt onkruid gewied, gezaaid en geoogst. Ook is er werk in het landschapsbeheer. Wekelijks wordt de winkel bevoorraad, plakken we etiketten op onze fruitsappen en vullen we de tassen met maaltijdpakketten. 

En verder…
De Buytenhof is in 2004 gestart en is nog volop in ontwikkeling. Dit wordt mede veroorzaakt omdat de polder ,waarin de Buytenhof ligt, opgenomen wordt in het aan te leggen landschapspark ‘het Buytenland’.
In de toekomst willen wij ook een natuurgebied aanleggen en er is een kleinschalige horecagelegenheid geopen waar tal van aktiviteiten ontplooid worden. Ook is er een productiekeuken waarin we verschillende soorten jam, chutney en andere
eigengemaakte producten bereiden. Daar kunnen de geïnteresseerde zorggasten ook in meewerken.

Meer informatie
Op de website online kunt u alle info over openingstijden en het laatste nieuws zien
Rijsdijk 96-98
3161EW Rhoon
Website: www.debuytenhof.nl