ALV en PPP bij de VVPA

Hierbij nodigt het bestuur je uit om donderdagavond 5 oktober vanaf 20:00 uur de Algemene Ledenvergadering van de VVPA bij te wonen in de theeschenkerij van de Buytenhof aan de Rijsdijk 98 te Rhoon (toegang via de ingang en het parkeerterrein aan de Oudeweg).

Naast de agenda met een verantwoording van het gevoerde beleid, de financiën, bestuursverkiezing en de toekomstige plannen en ideeën zal er een korte film worden vertoond van een der oudste agrarische beroepen in onze polders, namelijk dat van griendwerkers. Verder is er na afloop van het officiële gedeelte de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. En wel als volgt….

Polder Pitch Proeverij (PPP)

In onze polders zijn de producenten (zeg maar de boeren) inmiddels een transitie begonnen naar natuurinclusieve landbouw in plaats van de gangbare akkerbouw. Dit betekent nieuwe teelten en gewassen in het gebied die in een korte keten worden afgezet naar bedrijven en verwerkers in de regio. Een aantal daarvan hebben we op deze speciale avond uitgenodigd voor onze leden.

Zij vertellen in een “Pitch” (een korte presentatie waarin je jezelf, je dienst en je product uitlegt aan de aanwezigen) welke product uit de polder ze gebruiken, voor welke toepassing en wat er mee gemaakt wordt. Na afloop van deze korte presentaties gaan we dan “Proeven” van hetgeen er door hen geproduceerd wordt of gaat worden. Inmiddels zijn de biersoorten en diverse broodsoorten uit onze “Polders” al bekend, maar er wordt bijvoorbeeld ook whisky, olie, havermelk en falafel gemaakt met “onze” gewassen.

Meestal wordt PPP geassocieerd met het 3P-principe van “People, Planet, Profit” in het kader van duurzaam ondernemen en dat gebeurt in onze polders ook. Dus de aanhef van deze invitatie ALV en PPP heeft zeker een dubbele lading en betekenis waar we jullie graag kennis mee laten maken.

Tot 5 oktober op de Buytenhof!

P.S. de agenda voor de ALV zal binnenkort ook op de website www.vvpa.nl worden vermeld – leden die zich beschikbaar willen stellen voor een bestuursfunctie graag even melden bij Leendert  l.h.wesdorp@xs4all.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *