14 februari Molenavond V.V.P.A. op de Buytenhof

Vrijdag 14 februari wordt een belangrijke dag voor de Vereniging Vrienden Polders Albrandswaard (VVPA). Die avond wordt in de Buytenhof aan de Rijsdijk 98 in Rhoon gesproken over molens; en dan met name over de wipwatermolen die de stichting weer wil laten verrijzen in het Buijtenland van Rhoon.

Plonie Rooimans van de VVPA: ,,Het is heel goed voor de VVPA dat dit idee ook terugkomt in de plannen van de gebiedscoöperatie voor dit gebied. Vroeger stond er zo’n molen aan de Essendijk en het zou fantastisch zijn om dat beeld weer terug te krijgen. En het is niet alleen het beeld dat we belangrijk vinden maar de molen moet ook zijn functie weer krijgen; water rond pompen in de polder. Maar daar is nog wel heel wat voor nodig.”   

Vandaar deze bijeenkomst wanneer onder anderen molenaar Jesse in ‘t Veld een goede uitleg zal geven over de functie van zo’n molen. Ook wordt er nog gezocht naar toekomstige (amateur) molenaars. Verder lopen er die avond nog twee molenaars rond om alle vragen te beantwoorden, is er een fraaie maquette te bewonderen en is er voor alle bezoekers een bakje koffie of thee.

De bijeenkomst begint 14 februari om 20.00 uur en is gratis te bezoeken. Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen dus graag van tevoren even aanmelden; dat kan via info@vvpa.nl. Auto’s kunnen gestald worden op de parkeerplaats aan de Oudeweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *