2 juli Polderdag 2022

Volg de Napoleonroute, loop door akkers, oogst je maaltijd, pak een slootje, beleef de polders!

Dat is in het kort de opzet van de Polderdag op Midden-IJsselmonde op de eerste zaterdag in juli. Op deze dag zetten boeren en bewoners hun erf en akkers open voor bezoekers. Om de mensen te laten zien, ruiken, voelen en beleven hoe mooi onze polders in hun huidige vorm zijn.

Er is afgelopen Jaren veel veranderd in onze polders en het Polderdagcomité binnen de VVPA (Vereniging Vrienden Polders Albrandswaard) laat de omwonenden graag kennis maken daarmee. Na vorig jaar een succesvolle Oogstdag is het nu weer tijd voor een “ouderwetse” Polderdag,  georganiseerd in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon..

Een aantal bedrijven en instanties laten zien hoe zij zijn meegegroeid met het “natuurinclusief boeren” in onze polders. Oftewel de voedselproductie met korte ketens met respect voor de natuur door allerlei natuurmaatregelen en nieuwe gewassen om de biodiversiteit te bevorderen.

Hoe gaan de ondernemers daar mee om, wat komt er bij kijken, hoe gaat het in de praktijk en welke maatregelen en gewassen dragen daar toe bij. Maar er is ook ruimte voor de recreatieve kant van de polders met kruidenwandelingen, boerenroutes, struinpaden en fietsen/wandelen/paardrijden door het gebied.

Tijdens de Polderdag beleef je de cultuurhistorische polders van Rhoon op allerlei manieren. Leer over de geschiedenis maar kijk ook naar de toekomst van dit unieke groene gebied dicht bij de stad.

Eerst is er op vrijdag 1 juli een educatieve “Scholendag” waarop scholieren de bedrijven bezoeken en dan is er op zaterdag 2 juli de Polderdag 2022

Noteer dit dus alvast in de agenda – binnenkort meer informatie in de media en op deze site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *