In 2020 géén BuijtenLanddag

Het organiserende comité van de BuijtenLanddag heeft na lang wikken en wegen besloten om de editie van dit jaar over te slaan. Vanwege het coronavirus zijn er veel onduidelijkheden op de korte en lange termijn, en de meeste mensen hebben nu belangrijker zaken aan hun hoofd.

In de voorbereiding betrekken wij, naast de ondernemers en aan de polders gelieerde instellingen en bedrijven, vaak ook de scholen voor het educatieve deel van ons polderlandschap en de agrarische bedrijven die hier werkzaam zijn.  Uitleg over de teelten, natuurdoelstellingen, het gebruik van machines, de groei- en oogstseizoenen en zo meer vinden altijd gretig gehoor bij de jeugd van de basisscholen. Maar met de sluiting van de scholen en het leren op afstand, zal ook de uitgestelde lesstof op een keer moeten worden ingehaald, zodat hun actieve  deelname aan de BuijtenLanddag ook heel onzeker is.

De deelnemende agrarisch bedrijven hebben ook te maken met veranderende omstandigheden waarbij de afzet en verkoop van hun producten onzeker is. De voorjaarswerkzaamheden zijn nu in volle gang maar het is niet gezegd dat ze in juni al voldoende gesteld staan en in staat zijn om groepen mensen te ontvangen op hun bedrijven.

Vandaar dat we graag duidelijk geven en besloten hebben om een jaar over te slaan. We rekenen uiteraard op uw begrip hiervoor en dit laat onveranderd dat de meeste ondernemingen wel hun huisverkoop van producten blijven uitoefenen – de korte voedselketens: direct van het land en producent vers in handen van de consument.  Zij zien u graag komen, er is daar ruimte genoeg om op 1,5 mtr afstand van elkaar hun dagverse producten in te kopen. Zorg voor jezelf en voor elkaar!

V. V. P. A.
kring BuijtenLanddag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *