Mogelijke herbouw molen ‘t Hert

De V.V.P.A. maakt zich sterk om naar voorbeeld van deze molen (niet scheef uiteraard) een molen te herbouwen in de polder ten zuiden van Rhoon, en wel bij de Poort Buijtenland van Rhoon. De molen zou daar heel goed de functie van verwerking en productie granen kunnen uitoefenen, maar tevens als informatiecentrum over het gebied kunnen fungeren.

In zo’n centrum zouden dan ook andere producten uit het Buijtenland van Rhoon verkocht kunnen worden zoals lokaal geproduceerde groenten en fruit. Of voor het geven van workshops of educatie/voorlichting in een belendend gebouw. In een eerste presentatie over de inrichting van dit gebied is dit idee weggevallen, maar de VVPA hoopt er toch ruimte voor te kunnen vinden en hebben de gemeenteraad en betrokken instanties op de hoogte gebracht van hun idee en zienswijze.

Ons ingezonden stuk naar de raad (zie de pdf hieronder) heeft afgelopen maandagavond tijdens de online raadsvergadering de aandacht gekregen en zal op de agenda voor de eerstkomende “Beraad & Advies ruimte” van 15 februari worden geplaatst. We hopen dan mee te kunnen doen aan het overleg om onze insteek verder toe te lichten

 Lees meer in de pdf met informatie over dit project

en over de Molen ‘t Hert , historie en beelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *