Reekalfjes redden met drones…..

Zoals jullie wellicht weten is de Gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon achter de schermen bezig met de inzet van drones voor de signalering van reekalfjes. Hiermee kunnen kalfjes die zich tijdens de maaitijd verstoppen in het gewas beter worden gedetecteerd.
Inmiddels is er goed nieuws. Er is een bedrijf gevonden dat dit goed kan uitvoeren binnen de huidige wet- en regelgeving. Dat betekent dat we deze methode dit jaar al kunnen gaan inzetten.

Informatieavond (alleen voor leden van de Gebiedscoöperatie en de VVPA)
Daarom wordt er op dinsdagavond 9 april 2024 van 19.30 – 21.00 uur een informatieavond bij De Buytenhof georganiseerd over de inzet van deze drones.
We informeren dan hoe het precies in zijn werk gaat, bespreken hoe de verdere uitvoering wordt aangepakt en hoe we gezamenlijk vrijwilligers kunnen inzetten.
We hopen dat jullie aanwezig kunnen zijn bij deze informatieavond zodat we ons samen kunnen inzetten voor de bescherming van reekalfjes.

Aanmelden
Aanmelden voor de informatieavond kan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/informatieavond-inzet-drone-voor-reekalfjes-tickets-871687188847

Wij willen de verenigingen vragen om deze oproep ook uit te zetten naar hun leden, zodat de juiste betrokkenen aanwezig zijn.

Vragen
Voor vragen kunnen jullie terecht via info@buijtenland-van-rhoon.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *